Na het succesvol afronden van de Havo-opleiding in juni 1973 ben ik in september van datzelfde jaar aan een Stivas opleiding schoonheidsspecialist begonnen, praktijk en theorie gericht op voornamelijk gezicht en lichaam, incl. klassieke lichaamsmassage, waarvoor het diploma is behaald in mei 1974.

In de loop van de daarop volgende jaren is er een goed lopend instituut voor huidverzorging voor mannen en vrouwen ontstaan. Daarnaast heb ik nog diverse vervolgopleidingen gedaan op het gebied van lichaamsmassage en huidverbetering.

Marie-Anne Retera
Personalia
Door mijn uitgebreide werkervaring ben ik in staat geweest van dichtbij te aanschouwen wat massage in de praktijk kan betekenen voor zowel lichaam als geest.
Tijdens een Anbos-congres in Den Haag 1998 heeft de eerste kennismaking plaatsgevonden met de TouchProŽ stoelmassage (sessie door Rob'n Capel), en constateerde onmiddellijk de beleving en resultaten van de TouchProŽ Stoelmassage voor cliënt en masseur.
Reeds in een vroeg stadium (opleiding 1999) ben ik bij de ontwikkeling van de TouchProŽ stoelmassage betrokken geraakt.

Vanaf 2000 ben ik, samen met enkele andere enthousiaste stoelmasseurs betrokken geweest bij de oprichting van een beroepsvereniging voor TouchProŽ stoelmasseurs (www.KaTa.nl).  Voor een periode van 5 jaar ben ik actief bestuurslid geweest en heb in die tijd, samen met de overige bestuursleden, het nodige gerealiseerd. Er staat nu dus al 10 jaar een zeer professionele beroepsvereniging (getoetst en goedgekeurd door de Consumentenbond) waarbij ca. 400 TouchProŽ stoelmasseurs zijn aangesloten.

Voor de doorontwikkeling van mijn persoonlijke vaardigheden (gebaseerd op meer dan 4000 praktische stoelmassage-behandelingen) heb ik uiteindelijk de opleiding Senior Practitioner succesvol afgerond in 2002.

Afsluitend wil ik opmerken dat je merkt dat TouchProŽ stoelmassage echt werkt.

Het is écht meer dan kneden alleen.

Ervaar het zelf en klik hier om een vrijblijvende gratis proefmassage aan te vragen.